Oste- og nøttebrød

90 min
6 porsjoner
Hjemmebakt brød er alltid populært. Brød bakt med ost inni får en fantastisk konsistens og smak, og passer på et ostebord, til kveldsmat og som tilbehør.

INGREDIENSER

7 dl hvetemel
3 dl vann
25 g gjær
1 egg
1 ss olje
1 ss sukker
1 ts salt
1,5 dl valnøtter
150 g Fryd Crème Aprikos
Sesamfrø

SLIK GJØR DU

Ha mel i en bakebolle. Rør gjæren ut i lunkent vann, og tilsett deretter sukker, salt og egg. Pisk det sammen, og bland det godt sammen med melet. Elt til deigen blir glatt og fin. Sett bollen med plastfolie over til heving på et lunt sted i ca. en halvtime. Strø litt mel utover et bakebord og elt deigen godt. Del den i to emner og kjevle hver del til et rektangel. Legg en stripe med biter av ost og hakkede valnøtter på midten og brett endene sammen. Løft brødene forsiktig over på et stekebrett og legg skjøten ned. Sett til heving med et kjøkkenhåndkle over i en halvtime, eller til de ser store og fyldige ut. Pensle til slutt med sammenpisket egg og strø over sesamfrø. Stekes i forvarmet ovn på 230 grader i 15-20 minutter.