Port Salut TINE

Skriv ut
Port Salut  TINE
Port Salut  TINE 

Port Salut er en halvfast, kittmodnet ost med franske aner. Osten har en pipet hullsetting, og en aromatisk og litt skarp smak. Skorpen er lett fuktig, og har en jevn gulrød farge, mens innsiden av osten er kremfarget.

Bruksområder

Passer utmerket som pålegg, i ostefat, som snacks og dessert. Er også godt egnet til raclette.

Drikke
Tørre hvitviner som Pinot Gris, Gewürztraminer, Viognier og Albaino er førstevalget. Av de røde anbefales Barbera-viner fra Piemonte, Pinot Noir fra Burgund eller viner fra Chianti- eller Rioja-området. Til harde oster med mild smak passer det fint med mild og sødmefylt engelsk ale type eller belgisk witbier.

Tilbehør
Frukt
Skinke
Asparges
Godt brød

Ingredienser
pasteurisert melk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, konserveringsmiddel (natriumnitrat), modningskultur og fargestoff (annattoekstrakter)

Næringsinnhold per 100 g
100 g vare gir ca.: energi 1333 kJ (321 kcal), fett 25 g, -hvorav mettede fettsyrer 16 g, karbohydrat 0 g, -hvorav sukkerarter 0 g, protein 24 g, salt 1,5 g, vitamin A 250 µg (31 %'), riboflavin 0,33 mg (23 %'), folat 65 µg (33 %'), vitamin B12 3,4 µg (137 %'), kalsium 720 mg (90 %'), fosfor 520 mg (74 %'), sink 4,0 mg (40 %'), selen 10 µg (18 %'), molybden 9 µg (18 %'), jod 42 µg (28 %') ' av referanseverdien

Pakning
100 g skivet, 270 g og 1,1 kg