Selbu Blå

Selbu Blå er norske, smaksrike, men likevel runde blåmuggoster utviklet spesielt for norske ganer.

Selbu Blå produseres hos TINE Meieriet Selbu i Trøndelag, et meieri med 26 dedikerte ansatte og over 50 års erfaring innen produksjon av blåmuggost. Melken som brukes i osten kommer fra kyr i Selbu og Tydal.

Dyktige fagfolk er en forutsetning for å holde god og jevn kvalitet på osten. Selv om TINE har moderne produksjonsanlegg, er produksjonen av blåmuggost å betrakte som et håndverk. Nettopp håndverk og modningstemperatur er viktige faktorer som bidrar til å opprettholde den spesielle og gode Selbu Blå-smaken.

Selbu Blå har blåmugg både i og utenpå osten. Umoden ost stikkes med lange nåler for å skape luftrom inni osten. Deretter tilsettes blåmuggkulturen, som utvikler seg innenfra og utover på ytterskorpen.

Selbu Blå ble introdusert på markedet i 2005, og finnes i dag tre smaksvarianter: Selbu Blå Smaksrik, Selbu Blå Kraftig og Selbu Blå Økologisk. Ved å klikke deg inn på hver enkelt ost finner du mer informasjon om smak og bruksområder.

Følg Selbu Blå på Facebook for gode tips og inspirasjon.