Selbu Blå

Selbu Blå er norske, smaksrike, men likevel runde blåmuggoster utviklet spesielt for norske ganer.

Selbu Blå er blåmuggoster produsert av TINE Meieriet Selbu i Sør-Trøndelag. Modningstemperatur og håndverk er med på å skape den spesielle og gode Selbu Blå-smaken.

Selbu Blå er velegnet til ferskt brød, på ostefat, i salater, i varme retter og sauser, på hamburgeren og på pizza.

Selbu Blå har blåmugg både i og utenpå osten. Umoden ost stikkes med lange nåler for å skape luftrom inni osten, blåmuggkulturen tilsettes og utvikler seg innenfra og utover på ytterskorpen.

Selbu Blå finnes i tre varianter: Selbu Blå Smaksrik (originalen), Selbu Blå Kraftig, og nyheten Selbu Blå Økologisk. Sistnevnte er en mildere og mer kremet variant som passer godt for nybegynnere og de som foretrekker en snillere blåmuggost.

Tips: La ostene ligge i romtemperatur i én time før de skal spises – da smaker de mer. Ostene modnes hele tiden, og utvikler etter hvert mer smak og aroma.

Mer informasjon om hver enkelt ost, bruksområder og oppskrifter på denne siden. Vi anbefaler også «Selbu Blå» på Facebook for mer inspirasjon.