Bli med Jimmy Øien til Dovre

Visste du at Dovre Ysteri er et av Norges eldste ysterier?

I naturskjønne omgivelser i Gudbrandsdalen ligger et lite ysteri med 13 ansatte. Her lages brie i verdensklasse. Historien begynte i 1918. Da ble det grunnlagt er andelsysteri som laget tradisjonelle oster som nøkkelost og brunost, eller "raudost" på lokalt mål.
Meierisjef Sigrid Svanborg forteller at brunostsalget sviktet på slutten av 1980-tallet. Samtidig skulle meieriet på Blaker, som laget camembert og brie, legges ned. Da så daværende meierisjef Odd Stigen muligheten, og tok initiativ til produksjon av hvitmuggoster på Dovre.

Matkanalen tok med seg kjøkkensjef ved restaurant Rest, Jimmy Øien, og reiste til Dovre. I denne filmen kan du la deg inspirere av den fantastiske naturen, ost i verdensklasse og matlaging med Jimmy.

Se hele filmen her.