Bakt brie med chutney

40 min
2 porsjoner
Bakt brie er nesten uimotståelig. Prøv denne oppskriften med chutney fra kokken Jimmy Øien, som driver restaurant Rest.

INGREDIENSER

1 Dovre Ysteri Økologisk Brie

Brødsticks:
1 gammelt brød
1 ts knuste fennikelfrø
1 ts knust pepper
1 ts knust koriander frø
Litt salt
Oliven olje

Chutney:
4 kepaløk, finkuttet
1 del sukker
1 dl eddik
1 chili
40 g ingefær
1 kanelstang
1 stjerneanis
Litt salt

SLIK GJØR DU

Brie: Forvarm ovnen på 180 ºC og bak brien i en ildfast form i ca. 15 minutter.

Brødsticks: Del opp brødet i sticks eller tynne skiver. Hell over olivenolje og krydder. Stekes på bakepapir i ovnen på 160 ºC i 7-15 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene.

Chutney: Finkutt kepaløken og karamelliser sukker i kjele til gylden. Hell over eddik og løk. Kok ut alle sukkerklumper. Putt alle krydder i et kaffefilter (som brettes slik at krydderne ikke faller ut) og legg i kjelen sammen med det andre. Kokes på medium varme til konsistensen er litt tykk. Ta ut kaffefilteret og kjøl ned.

Server den bakte brien sammen med brødsticks og chutney.

Her kan du se en film med fremgangsmåte og serveringstips.
 

TIPS

Chutneyen kan brukes til mye annet. Om du har over på et glass med lokk og setter den i kjøleskapet har den utrolig lang holdbarhet.