Blomkålsuppe med en tvist

30 min
4 porsjoner
Lag en varmende hjemmelaget blomkålsuppe. Bland inn Fryd Crème Pepper for en himmelsk god smak!

INGREDIENSER

1 gul løk
1 stor blomkål
1 ss TINE Meierismør
8 dl hønsebuljong
3 dl TINE Matfløte
Ca. 50 g Fryd Crème Pepper
Salt og pepper
1 pakke bacon (ca. 150 g)
Litt finsnittet purreløk

SLIK GJØR DU

Hakk løk og del blomkål i biter. Smelt smør i en gryte og fres løken til den blir blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn matfløte og biter med Fryd Crème Pepper, og smak til med salt og pepper. Kutt bacon i biter og sprøstek. Fordel suppen i suppetallerkner, og dryss over sprøstekt bacon og finsnittet purre før servering.