Brødpinner med spennende smak

90 min
4 porsjoner
Tradisjonsrike TINE Pultost Løiten gir spennende smak på brødpinnene, spis alene eller som tilbehør. Osten er hedret med Spesialitetsmerket fra Matmerk.

INGREDIENSER

800 g hvetemel

250 g sammalt speltmel

25 g gjær

7 dl temperert vann

1 ts sukker

1 ts flaksalt

400 g romtemperert smør

4 ss TINE Pultost Løiten

En god bunt med frisk oregano, bladpersille og ramsløk

1 egg til pensling

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 230 °C.

Bland sammen de tørre ingrediensene. Ha gjæren i det tempererte vannet (ca. 38 °C) og bland godt. Kna inn 100 g smør i de tørre ingrediensene.

 

Hell gjær og vannblandingen opp i mel og smør blandingen. Rør deigen godt sammen og elt i maskin i ca. 5 minutter (kna for hånd i 10 minutter).  Sett deigen til heving i 40 minutter.

Rør 2 ss pultost inn i resten av smøret (300g) og grovhakk urtene.

Kjevle deigen ut i en i ca 0,5 cm tykk firkant. Smør leiven med smør og pultostblandingen, dryss på litt pultost og urter (la det bli igjen litt til topping). Brett leiven en gang.

Skjær i strimler og vri til pinner. Legg pinnene på smurt plate eller bakepapir. Etterhev i 20 - 25 minutter. Pensle pinnene med egg, dryss på urter og pultost og stek på 230 °C i 10 - 15 minutter.

 

TIPS

Servèr brødpinnene med eplegelé eller prøv den sammen med spekemat - det smaker supergodt!