Brødpinner med spennende smak
INGREDIENSER
800 g hvetemel
250 g sammalt speltmel
25 g gjær
7 dl temperert vann
1 ts sukker
1 ts flaksalt
400 g romtemperert smør
4 ss TINE Pultost Løiten
En god bunt med frisk oregano, bladpersille og ramsløk
1 egg til pensling
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 230 °C.
Bland sammen de tørre ingrediensene. Ha gjæren i det tempererte vannet (ca. 38 °C) og bland godt. Kna inn 100 g smør i de tørre ingrediensene.
Hell gjær og vannblandingen opp i mel og smør blandingen. Rør deigen godt sammen og elt i maskin i ca. 5 minutter (kna for hånd i 10 minutter). Sett deigen til heving i 40 minutter.
Rør 2 ss pultost inn i resten av smøret (300g) og grovhakk urtene.
Kjevle deigen ut i en i ca 0,5 cm tykk firkant. Smør leiven med smør og pultostblandingen, dryss på litt pultost og urter (la det bli igjen litt til topping). Brett leiven en gang.
Skjær i strimler og vri til pinner. Legg pinnene på smurt plate eller bakepapir. Etterhev i 20 - 25 minutter. Pensle pinnene med egg, dryss på urter og pultost og stek på 230 °C i 10 - 15 minutter.
TIPS
Servèr brødpinnene med eplegelé eller prøv den sammen med spekemat - det smaker supergodt!