Jordskokk med chevrekrem og hasselnøtter

45 min
3 porsjoner
Ofte er det enkleste det beste og vi ble imponert over MasterChef deltager Truls sin silkemyke chevrekrem til jordskokker med ristede hasselnøtter til.

INGREDIENSER

Chevrekrem
100 g Chevre naturell Haukeli
1 dl creme fraiche
½ sitron, saften
salt og pepper

Jordskokk
6 jordskokker
2 dl solsikkeolje

Grønnkål
1 pakke grønnkål
olivenolje
salt

Ristede hasselnøtter
100 g hasselnøtter
100 g honning
1 ss smør
fløte

SLIK GJØR DU

Kjør ingrediensene til chevrekrem i en foodprocessor til den er glatt og smak til med salt og pepper.

Kutt 6 jordskokker i to og bak i stekeovn på 180 grader i ca 30 min til de er møre.

Rist hasselnøttene på 160 grader i ovene i ca 12 min. Ha 1/3 av nøttene i en kjele med honning og smør, og glasér.

Ha de siste 2/3 nøttene i en multihakker. Kjør til fettet kommer ut og du får en paste. Ha i fløte til ønsket konsistens. Mariner grønnkål med olivenolje og salt og tørk i ovnen på 160 grader til de er sprø.

Anrett med deilig chevrekrem og nøttepaste, bakte jordskokk båter, grønnkål og glaserte hasselnøtter.

 

(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Truls Torp Karlsen og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)