Kantarelltoast og saltbakte poteter

60 min
4 porsjoner
Port Salut på kantarelltoast sammen med saltbakte poteter er skikkelig digg!

INGREDIENSER

8 skiver Port Salut

8 skiver steinbakt brød

200 g kantareller

10 små poteter

1 rødløk, skivet

50 g smør

Maldon salt

Sort pepper

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 220 °C . Vask og tørk potetene, prikk med en gaffel. Ha salt i bunnen av en ildfast form, legg i potetene og strø litt salt over. Stek midt i ovnen i ca 40 min eller til de er møre. Rist av saltet og ha i en skål.

Stek kantarellene i smør og sett til siden.

Smør brødskivene på en side. Legg rødløkskivene, kantareller og ost lagvis på brødet med smørsiden ned i pannen – stek i noen minutter. Trykk brødskivene lett sammen for å snu når du skal steke den andre siden.

Servér gjerne toasten på en litt rustikk måte på et matpapir og sammen med de gode saltbakte potetene. 

TIPS

Her kan man variere sopptype etter sesong.