Lam med Selbu Blå
Helstekt lammefilet med Selbu Blå - en helnorsk og smakfull kombinasjon.
INGREDIENSER
400 g lammefilet
Salt og pepper
1-2 ss smør til steking
En stor klase cherrytomater
Selbu Blå Smaksrik
Rucculasalat
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Varm smør i en panne, krydre lammefileten og stek den på alle sider til den får en fin stekeskorpe. Forsøk å snu på den så lite som mulig. La den hvile i aluminiumsfolie i 10 minutter. Legg den deretter i en ildfast form sammen med cherrytomatene. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten før du setter formen i ovnen. Når termometeret viser en kjernetemperatur på 60-65 grader er kjøttet medium stekt. Så fort du tar det ut av ovnen, legger du noen skiver Selbu Blå over kjøttet. Server med ovnsbakte cherrytomater og rucculasalat.