Lun Chevre med ferske fiken
Lun Chevre med fiken er en smaksbombe som passer ypperlig til forrett, eller til kvelds når du vil kose deg litt ekstra.
INGREDIENSER
4 skiver Chevre Original Haukeli, ca.1 cm tykke
4 ferske fiken
1 dl sukker
1-2 ss balsamicoeddik
1 dl rødvin
1 kvist frisk rosmarin
SLIK GJØR DU
Del fikene i båter. Smelt sukkeret i en stekepanne, og legg fikenene i det smeltede sukkeret. Hell på balsamicoeddik og rødvin, og legg i rosmarinkvisten. Vend fikenene i sausen og la det småputre i noen minutter. Legg ca 1 cm tykke skiver av Chevre på et ildfast fat og bak dem i ovnen på 225 °C i ca. 4-5 minutter. Legg fikenene på den varme chevren og drypp til slutt litt av sausen over.
TIPS
Tips: skjær av en liten skalk på fikenbåtene om de ikke ligger stødig.