Lun potetsalat med blåmuggost

60 min
2 porsjoner
En sommerlig potetsalat med fiken, oliven og ternet blåmuggost.

INGREDIENSER

6-8 små poteter, gjerne norsk nypotet i sesong
1 pose vasket og klar babyspinat
2 stk ferske fikener
1 beger Selbu Små Blå Oliven
Friske urter, gjerne timian

SLIK GJØR DU

Varm ovnen til 220º C. Skrubb og skyll potetene godt, og del dem i to. Ha dem i en ildfast form, fordel litt olje over, og stek dem til de er ordentlig myke med en gylden farge (ca. 45 min avhengig av størrelsen). Del fikener i båter. Avkjøl potetene noe etter de er ferdig stekte. Legg dem i en salatbolle, og bland inn babyspinat og fiken. Strø over Selbu Små Blå med oliven, og dryss litt friske urter over. Krydre med salt og pepper etter eget ønske, og bruk gjerne litt av oljen fra Selbu Små Blå som dressing. Denne lune potetsalaten smaker nydelig til for eksempel grillet kylling eller hvit fisk.