Ostekake Kokos & Lime
INGREDIENSER
200 g søte havrekjeks (Bixit)
50 g kokosmasse
120 g smør, smeltet
4-5 gelatinplater
375 g Snøfrisk naturell eller appelsin & lime (3 beger)
3 dl kremfløte
75-100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 lime, skallet og saften
1/2 dl vann, varmt
Topping
50 g kokosmasse
1 ½ ss sukker
1 lime, skallet
SLIK GJØR DU
Knus kjeksen. Bland inn kokosmasse og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen godt sammen i en form (22-24 cm) og sett kaldt. Dersom du skal overføre kaken til et serveringsfat i etterkant bør du kle bunnen med et bakepapir.
Legg gelatinpalter i kaldt vann (10 min).
Riv skallet av to lime. Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker. Visp inn Snøfrisk (kremost) og revet limeskall til en glatt og luftig røre. Klem vannet ut av gelatinplatene og løst opp i ½ dl varmt vann. Ha oppi saften av to lime. Avkjøl dette litt før det blandes inn i ostekremen. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og la den stå kaldt i 3-4 timer, eller over natten.
Bland sammen ingrediensene til toppingen. La dette stå i en tett beholder frem til servering. Da vil kokosen og sukkere få en deilig smak av lime. Strø over kokkostopping før servering.
TIPS
Kokosmasse får en dypere og mer konsentrert smak dersom du varmebehandler den. Rist kokosmasse i middels varm panne til du kjenner at kokosduften kommer frem.
Bruker du en mindre kakeform vil kaken bli høyere. Med en form på 22-24 cm vil kaken inkludert kjeksbunnen bli 3-4 cm høy. På bildet har vi benyttet en kakeform på kun 17 cm for å få ekstra høyde.