Burger med Selbu Blå, løk og aioli

45 min
3 porsjoner
MasterChef-deltager Simen mener at på en skikkelig god burger så er «blåmuggost stjerna». Vi håper du lar deg overtale til å prøve.

INGREDIENSER

Burger:
300 g biffkjøtt, høyrygg
100 g urøkt bacon
salt og pepper
2 egg

Karamellisert løk:
6 sjalottløk
2 ss brunt sukker
smør

150 g Selbu Blå, skiver

Hvitløk aioli:
2 egg
4 dl solsikkeolje 
3 hvitløksfedd
1/2 Sitron 
salt og pepper

Brioche hamburgerbrød

SLIK GJØR DU

Start med å kverne sammen høyrygg og bacon. Tilsett salt, pepper og eggene og miks godt. Form til 3-4 burgere og sett i kjøleskap i minst 20 minutter. Stek burgerne på grill eller i grillpanne til de får ønsket stekegrad (ca. 2-3 minutter på hver side).

Den karamellisert sjalottløken lages ved å kutte sjalottløken i tynne skiver, og steke løken på svak varme med mye meierismør og det brune sukkeret. Løken er ferdig etter ca 30 minutter.

Hvitløksaioli krever litt tålmodighet. Ha egg, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser. Hell all oljen i bollen og kjør stavmikseren mens du veldig forsiktig løfter den fra bunnen og oppover til du får en fast aioli.

 

(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Simen Vatne og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)

 

TIPS

Godt tilbehør til burgeren er grillet hjertesalat og en enkel tomatsalat.

Kutt hjertesalatene i to og legg på grillen eller grillpannen i ca 2 minutter. Ha på aioli og en tørr ost, server.

Kutt ca. 20 minitomater i to og ha dem i en bolle. Kutt en liten rødløk i tynne strimler. Miks 3 ss olivenolje med litt sesamolje, salt, pepper, sitronsaft, revet sitronskall, limesaft, revet limeskall, pinjekjerner og bland det inn i salaten. La det hele stå i 5 minutter før servering.