Burger med Selbu Blå, løk og aioli
INGREDIENSER
Burger:
300 g biffkjøtt, høyrygg
100 g urøkt bacon
salt og pepper
2 egg
Karamellisert løk:
6 sjalottløk
2 ss brunt sukker
smør
150 g Selbu Blå, skiver
Hvitløk aioli:
2 egg
4 dl solsikkeolje
3 hvitløksfedd
1/2 Sitron
salt og pepper
Brioche hamburgerbrød
SLIK GJØR DU
Start med å kverne sammen høyrygg og bacon. Tilsett salt, pepper og eggene og miks godt. Form til 3-4 burgere og sett i kjøleskap i minst 20 minutter. Stek burgerne på grill eller i grillpanne til de får ønsket stekegrad (ca. 2-3 minutter på hver side).
Den karamellisert sjalottløken lages ved å kutte sjalottløken i tynne skiver, og steke løken på svak varme med mye meierismør og det brune sukkeret. Løken er ferdig etter ca 30 minutter.
Hvitløksaioli krever litt tålmodighet. Ha egg, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser. Hell all oljen i bollen og kjør stavmikseren mens du veldig forsiktig løfter den fra bunnen og oppover til du får en fast aioli.
(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Simen Vatne og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)
TIPS
Godt tilbehør til burgeren er grillet hjertesalat og en enkel tomatsalat.
Kutt hjertesalatene i to og legg på grillen eller grillpannen i ca 2 minutter. Ha på aioli og en tørr ost, server.
Kutt ca. 20 minitomater i to og ha dem i en bolle. Kutt en liten rødløk i tynne strimler. Miks 3 ss olivenolje med litt sesamolje, salt, pepper, sitronsaft, revet sitronskall, limesaft, revet limeskall, pinjekjerner og bland det inn i salaten. La det hele stå i 5 minutter før servering.