Selbu Blå pizza med søte plommer
INGREDIENSER
Pizzabunn:
2 dl vann (lunkent)
½ pakke fersk gjær (0,25 g)
1 ts salt
2 ss olivenolje
Ca. 400 g hvetemel
Pizzafyll:
50 g Selbu Blå
50 g spekskinke
2 plommer, skivede
20 g ristede hasselnøtter
timian, fersk
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 °C. Denne oppskriften er nok til én rund pizza.
Rør ut gjæren i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, saltet og oljen. Rør i melet litt av gangen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten. Så er den klar for å fylles med Selbu Blå og plomme.
Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
Legg på spekeskinken og de ristede nøttene når pizzan er ferdig. Pynt med fersk timian.
Velbekomme!