Selbu Blå pizza med søte plommer

60 min
4 porsjoner
En høstlig pizza med blåmuggost, spekeskinke og plommer.

INGREDIENSER

Pizzabunn:

2 dl vann (lunkent)

½ pakke fersk gjær (0,25 g)

1 ts salt

2 ss olivenolje

Ca. 400 g hvetemel

Pizzafyll:

50 g Selbu Blå

50 g spekskinke

2 plommer, skivede

20 g ristede hasselnøtter

timian, fersk

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 225 °C. Denne oppskriften er nok til én rund pizza.

Rør ut gjæren i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, saltet og oljen. Rør i melet litt av gangen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten. Så er den klar for å fylles med Selbu Blå og plomme.

Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.

Legg på spekeskinken og de ristede nøttene når pizzan er ferdig. Pynt med fersk timian.

Velbekomme!