Snøfrisk

Snøfrisk er en serie med myke kremoster laget av geitmelk og kufløte. Smaken er frisk og syrlig med en karakteristisk, men svak geitsmak.

Snøfrisk passer svært godt på brød og knekkebrød - alene eller sammen med annet pålegg. Snøfrisk har god syre og egner seg derfor svært godt som smakforsterker i matlaging. Prøv den i viltgryter, i dressinger, til pasta og i sauser. Bruk også Snøfrisk Naturell til ostekaker - noe nytt og veldig godt!

Om Snøfrisk

Snøfrisk er en serie med myke kremoster laget av geitemelk og kufløte. Smaken er frisk og syrlig og finnes som naturell ost og i smaksvariantene Pepper & Hvitløk, Dill, Kantarell og Ramsløk & Hvitløk. Kremosten er myk og smørbar og passer godt som pålegg, men blir gjerne brukt som ingrediens i matlaging og til baking. Snøfrisk ble lansert til OL på Lillehammer i 1994. Oppdraget var at osten skulle være hvit som snø og at pakningen skulle forstille en fjelltopp.

Produsent

Snøfrisk produseres på et spesialmeieri i Ørsta på Sunnmøre. Meieriet ligger i et område med mye geitemelk og tar imot millioner liter med geitemelk hvert år. Mye av produksjonen er derfor basert på denne lokale og flotte råvaren. Meieriet produserer en rekke ulike typer oster og startet allerede i 1889 som et dampmeieri. Snøfrisk er et av meieriets største produkter.