Pizza med Norzola

70 min
4 porsjoner
Prøv denne hvite pizzaen med blåmuggost - din nye pizzafavoritt?

SLIK GJØR DU

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i vannet. Bland olje, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.

Mens deigen hever, ha ruccola i en bolle, hell over olje og balsamicoeddik og bland godt. 

Legg deigen på et melet bakebord og del den i fire like emner som kjevles ut til fire små pizza bunner.

Pizzabunnene legges på bakeplater dekket med bakepapir. Fordel Norzola, rødløk, sopp, salt og pepper på bunnene. Stek i ovnen ved 200 C i ca. 10 minutter til pizzaene er gyllenbrune.

Serveres med ruccolablandingen på toppen. Ha litt flaksalt på helt til slutt.

INGREDIENSER

Pizzabunn:

25 g gjær

2 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 ts salt

6-7 dl hvetemel

Topping:

150 g Norzola

1 rødløk

100 g sopp

flaksalt

pepper

1 pk ruccola

4 ss olivenolje

1 ss balsamicoeddik