Camembert virvel
INGREDIENSER
250 g Camembert le Rustique
1 pakke butterdeig
Honning, flytende
Urter, friske (f.eks. rosmarin og timian)
1 egg
Flaksalt
Olivenolje
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 °C. Kjevl ut hver butterdeigsplate på et bakepapir, strø over urter og ha på honning og salt. Rull sammen. Snitt rullene diagonalt så innholdet kommer litt til syne. Plasser lokket til Camembert Le Rustique i midten av et bakepapir som dekker et stekebrett. Legg butterdeigsrullene rundt lokket i en spiral. Ikke legg dem for tett da butterdeigen vil utvide seg under steking. Pensle med egg og strø over litt urter og salt. Ta av papiret rundt Camembert osten og bytt plass med lokket. Snitt toppen av osten og ha over litt honning og oliven olje.
Stek i 25-30 minutter til butterdeigen er gyllen. Dersom butterdeigsrullene raskt får for mye farge kan du dekke til med aluminiumsfolie etter 15 minutter og senk temperaturen i ovnen til 180 °C. Ta ut brettet og la retten hvile i 5-10 minutter. Osten vil være for varm til å kunne spises med en gang. Flytt retten forsiktig over på et serveringsfat.
Bon Appétit!