Rundstykker med brie og bær
INGREDIENSER
DEIG
800 g hvetemel
15 g fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl vann
100 g smør i terninger
DEKOR
1 vispet egg
Valmue- eller andre typer frø
SERVERING
Dovre Ysteri Brie Pepper
Blåbærsyltetøy
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til deigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk melk fra kjøleskapet og kaldt vann fra springen. Kjør det hele i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 8-10 minutter til den er blank og fin. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller plast, og forhev i ca. 1 time. Strø litt mel på benken, og del deigen i ca. 20 jevnstore deler. Trill dem til boller og legg dem på stekebrett dekket med bakepapir. La rundstykkene etterheve under klede i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225º C. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg, strø på valmuefrø, og stek dem i 12-15 minutter.