Rundstykker med brie og bær

150 min
20 porsjoner
Har du smakt den prisbelønnede osten vår Dovre Ysteri Brie Pepper? Den smaker himmelsk godt på nybakte rundstykker med syltetøy.

INGREDIENSER

DEIG
800 g hvetemel
15 g fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl vann
100 g smør i terninger

DEKOR
1 vispet egg
Valmue- eller andre typer frø

SERVERING
Dovre Ysteri Brie Pepper
Blåbærsyltetøy

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til deigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Bruk melk fra kjøleskapet og kaldt vann fra springen. Kjør det hele i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 8-10 minutter til den er blank og fin. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller plast, og forhev i ca. 1 time. Strø litt mel på benken, og del deigen i ca. 20 jevnstore deler. Trill dem til boller og legg dem på stekebrett dekket med bakepapir. La rundstykkene etterheve under klede i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225º C. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg, strø på valmuefrø, og stek dem i 12-15 minutter.