Hamburger med brie
INGREDIENSER
HAMBURGERE
6 hamburgerbrød
1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
Ca. 1 ts røkt paprikapulver
Ca. 1 ts spisskummin
1 ss dijonsennep
2 ss rapsolje eller olivenolje
Salt og pepper
TILBEHØR
150 g (1 pakke) Dovre Ysteri Brie Pepper
Grønn lollosalat
1 stor bifftomat
SLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene til hamburgerne sammen i en bolle. Form burgere med hendene, eller med en burgerpresse eller metallring hvis du har det. Det kan være lurt å fukte både hendene og underlaget med litt vann slik at deigen ikke klistrer seg fast. Hver burger kan være ca. 150 g. Stek dem i smør eller nøytral olje i en varm stekepanne. De trenger ca. 3 minutter på hver side, og deretter kan du la dem ettersteke på svak varme til de er passe stekt. Alternativt kan du grille burgerne. Mot slutten av steketiden legger du noen skiver med Dovre Ysteri Brie Pepper på hver av burgerene. Når osten begynner å smelte er de ferdige.
Del hamburgerbrødene i to og legg salat på det underste brødet. Legg deretter på hamburgeren, og topp med en stor tomatskive og det øverste burgerbrødet. Server gjerne sammen med ovnsbakte potetbåter og syltet rødløk.