Knekkebrød med Brie Pepper

90 min
10 porsjoner
Hjemmebakt knekkebrød toppet med brie, syltet løk og peppergalce! Oppskriften er utviklet av kokken Jimmy Øien, som driver restaurant Rest.

INGREDIENSER

Dovre Ysteri Brie Pepper

Knekkebrød: 
2 dl havregryn
2 dl sammalt rug
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl hvit sesam
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl hvetekli
2 ts salt
7,5 dl vann

Pepperglace:
50 g ketjap manis
50 g soya
1 ts pepper
1/3 ts maizena
1 sjalottløk

Sitronsyltet løk:
100 g fersk sitronsaft
Litt salt
1 kepaløk kuttet i biter

SLIK GJØR DU

Knekkebrød: Bland alle de tørre ingrediensene med vann og la det stå å svelle i ca. 15 minutter. Spre blandingen tynt utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 150 ºC i 30 minutter. Del opp knekkebrødet med en pizzakutter og stek videre i 30 minutter. 

Pepperglace: Rør ut maizena i så lite vann som overhodet mulig. Finkutt løken og stek den blank i en kjele. Tilsett ketjap manis, soya og kvernet pepper. Tilsett deretter maizena-jevning under omrøring. 

Sitronsyltet løk: Kok opp sitronsaft sammen med sukker, og smak til med salt. Laken skal være balansert syrlig/søt med litt salt. Kok løken i lettsaltet vann i 20 sekunder. Legg den over i sitronlaken og la den trekke. Kan settes kaldt og brukes senere.

Server biter av knekkebrød toppet med Dovre Ysteri Brie Pepper, sitronsyltet løk og pepperglace.

Her kan du se en film med fremgangsmåte og serveringstips.