Brie med frukt og kjeks
INGREDIENSER
TINE Brie Økologisk, romtemperert
Kjeks:
150 g gresskarkjerner/solsikkefrø
100 g sesamfrø
50 g havregryn
20 g valmuefrø
100 g smør
80 g brunt sukker
3 ss honning
litt salt
1/4 ts kanel
3/4 cayennepepper
litt nellik
3 ss lime/sitronsaft
Fruktsalat:
Sesongens frukt
2 ss olivenolje
1 ss maplesirup
SLIK GJØR DU
TINE Brie Økologisk smaker aller best slik den er. Den bør ligge på kjøkkenbenken en stund før den spises. Til osten passer det svært godt med sesongens frukt. Skjær båter av plommer, fersken, tørkede aprikoser, jordbær og annen frukt. Bland frukten med 2 ss olivenolje og 1 ss maplesirup og la det trekke i en halvtime.
Kjeks lages slik:
Rist frøene i en stekepanne til de blir gylne. Hell i en bolle og tilsett smør og resten av ingrediensene. Fordel på et bakepapir i et ca. 1 cm tykt lag. Stekes i ovnen på 175 °C i ca. 15 minutter. Kantene jevnes mens kjeksen er varm. Skjær i passe serveringsbiter og avkjøl. Her er det rom for improvisasjon - bruk de ingrediensene som måtte finnes i skuffer og skap.