Fruktsalat

30 min
4 porsjoner
Frisk og fruktig salat med Gamalost frå Vik®

INGREDIENSER

50 g Gamalost frå Vik ® i tynne skiver

2 stk appelsiner skrellet og i skiver

1 stk eple renset og delt i store terninger

100 g friske bringebær / blåbær - valgfritt

Sitronmelis til pynt

 Til marinaden:

1 stk lime – saften av

1 stk sitron – saften av

1 dl Demerara sukker

1 dl akevitt (kan sløyfes)

2 stk stjerneanis

1 stk kanel eller vaniljestang – gjerne begge!

SLIK GJØR DU

Legg gamalostskivene på et bakepapir og rist i ovn på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø, avkjøl. Knekk de i biter og ha i en skål.

Bland alle ingredienser til marinaden i en kjele. Gi et raskt oppkok og rør om til sukkeret har løst seg opp, sil og avkjøl. Legg appelsinskiver og eplebiter i marinaden, la stå til kjøling i ca. 1 time – eller til den skal serveres. Legg fruktsalaten i 4 skåler, topp med friske bær, sitronmelis og gamalostbiter.

TIPS

La gjestene forsyne seg med gamalostbitene selv. Det passer godt med vanilje kesam til.