Grillet ananas med gamalostflak
INGREDIENSER
100 g Gamalost frå Vik® - i tynne skiver
1 fersk søt, modnet ananas, renset og skivet
2 stk lime
1 stk rød chili - grovhakket
4 ss honning
Noen mynteblader
Hel sort pepper - knust
SLIK GJØR DU
Legg gamalostskivene på et bakepapir og rist i ovn på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø, avkjøl. Brekk i små flak og legg i en skål.
Bland sammen honning, saften av 1 lime og hakket chili til marinade. Pensle ananas skivene med marinaden og grill til de får fine grillstriper. Server med limebåter, mynteblader og knust sort pepper. Strø over gamalostflak. Server med resten av dressingen. Dette er sommerens supertilbehør til de aller tøffeste og passer til alle typer grillmat.
TIPS
Om du vil ha søtere smak på ananasen - pensle over litt honning før skivene legges på grillen.