Havrekjeks med Selbu Blå
INGREDIENSER
250 g TINE Meierismør
250 g havregryn
250 g hvetemel
150 g sukker
1 1/2 dl TINE Helmelk
2 ts hornsalt
1 pk Selbu Blå
Balsamico (valgfritt)
SLIK GJØR DU
Smelt smøret i en gryte på middels varme, og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene. Tilsett deretter væsken, og bland alt sammen til en fast deig. La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking. Legg et ark med bakepapir på benken, og kjevle ut deigen til en passe tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Legg bakepapiret på et stekebrett, prikk kjeksene med gaffel, og stek dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Server med noen biter Selbu Blå og ringle gjerne over litt balsamico.
TIPS
Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.