Havrekjeks med Selbu Blå

60 min
1 porsjoner
Ost og kjeks er en klassiker det er vanskelig å si nei til. Prøv disse hjemmebakte havrekjeksene toppet med Selbu Blå.

INGREDIENSER

250 g TINE Meierismør
250 g havregryn
250 g hvetemel
150 g sukker
1 1/2 dl TINE Helmelk 
2 ts hornsalt

1 pk Selbu Blå

Balsamico (valgfritt)

SLIK GJØR DU

Smelt smøret i en gryte på middels varme, og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene. Tilsett deretter væsken, og bland alt sammen til en fast deig. La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking. Legg et ark med bakepapir på benken, og kjevle ut deigen til en passe tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Legg bakepapiret på et stekebrett, prikk kjeksene med gaffel, og stek dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Server med noen biter Selbu Blå og ringle gjerne over litt balsamico.

TIPS

Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.