Snøhvit pizza

60 min
2 porsjoner
Vanligvis lager vi pizza med tomatsaus, men pizza smaker like godt med hvit pizzasaus. Denne varianten med Snøfrisk vil garantert falle i smak.

INGREDIENSER

Pizzabunn
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl pizzamel eller hvetemel

Fyll
Snøfrisk Snøfrisk Pepper & Hvitløk eller Snøfrisk Ramsløk & Hvitløk
Revet ost og Parmesan
Asparges topper (forvellet)
Spekeskinke
Cherry tomater, delt i to
Pinjekjerner
Pepper, grovmalt

SLIK GJØR DU

Vanligvis lages hvit pasta med saus av crème fraîche blandet med hvitløk og urter, men enklest er det å bruke en boks med Snøfrisk kremost. Snøfrisk finnes både i naturell varianter og smaksatte varianter som pepper & hvitløk, ramsløk & hvitløk, kantarell, gressløk og dill.

Begynn med pizzadeigen. Rør ut gjæren i lunkent vann og elt inn salt og pizzamel, men hold igjen litt av melet for å regulere deigen underveis. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la den elte deigen i 10-15 minutter. Dekk bollen med plast og la den heve – til dobbelt størrelse, eller i minimum 30 minutter. Kjevle ut deigen til en tynn leiv og legg den på en bakepapirkledt stekeplate.

Smør bunnen med Snøfrisk pepper & hvitløk eller Snøfrisk ramsløk & hvitløk. Legg på revet ost og parmesan. På toppen av ostene legges aspargestopper, spekeskinke, cherry tomater og pinjekjerner. Stek pizzaen ved 225 grader i ca. 20 minutter eller til den er ferdig stekt.

TIPS

Ta ut Snøfrisk fra kjøleskapet 30 minutter før den skal smøres på pizzabunnen.

Legg gjerne på spekeskinken i det pizzaen kommer ut av ovnen og er glodvarm. Da unngår du at skinken blir brendt på toppen i ovnen.

Ønsker du litt mykere aspargestopper kan de kokes i 1 minutt i lettsaltet vann før de legges på pizzaen.