Kyllinglår med brie

40 min
4 porsjoner
Dette blir raskt din nye favoritt kyllingrett med Kolibrie®.

INGREDIENSER

4 store kyllinglår
salt
pepper
smør
12 mellomstore poteter i båter
4 tykke skiver Kolibrie® brie

Aprikossalsa
200 g tørket aprikosbiter
1 rødløk, finhakket
2 ss olivenolje
2 dl vann
4 ss sukker
1 ts salt
1 ss persille, hakket

SLIK GJØR DU

Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Smelt smør i en panne og brun lårene på hver side. Legg dem i en ildfast form sammen med potetene og stek ved 200 °C i ca. 20 minutter. Når det er ca. 2 minutter igjen av steketiden legges en osteskive på hvert lår slik at det smelter litt. 


Salsa lages ved å frese aprikos og løk i olje i en panne til løken blir mykner, det skal ikke brunes. Ha i vann, sukker og salt, kok opp og la det koke til halvparten av vannet er borte. Avkjøl og rør inn persillen til slutt. 
Servér kyllingen sammen med potetbåter og aprikossalsaen.