Lasagne med Norvegia Vellagret og torsk
INGREDIENSER
Lasagneplater
500 g Lettsaltet torskefileter
150 g Norvegia® Vellagret revet
Tomatsaus:
2 ss Olivenolje, til steking
1 Liten løk, finhakket
1 Fedd hvitløk, finhakket
1 boks grovhakede hermetiske tomater
2 ss Tomatpuré
Salt og pepper
3 ss Frisk basilikum
2 ss Frisk salvie
3 ss Olivenolje
Sukker
Ostesaus:
2 ss TINE smør
3 ss Siktet hvetemel
6 dl TINE melk Hel
50 g Vellagret Norvegia® revet
Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Tomatsaus: Fres løk og hvitløk i oljen til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett så de friske urtene, smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.
Ostesaus: Smelt smøret og tilsett melet. Spe med melken og la sausen småkoke i 5 minutter. Rør inn revet Norvegia® Vellagret, Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i 3 cm tykke skiver. Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form. Stek lasagnen på 180 °C i 25 minutter. Strø over revet Norvegia® Vellagret når det er 10 minutter igjen av steketiden. Server lasagnen med en frisk salat med rømmedressing.