Friterte osteboller
Denne snacksen med fritert cheddar stekes rett før servering. Perfekt som et alternativ til chips eller til tapasen.
INGREDIENSER
1 1/4 dl hvetemel
3/4 dl spansk olivenolje
1 3/4 dl vann
2 egg, sammenpisket
50 g Ilchester Cheddar, finrevet
1/2 ts paprikapulver
olje, til frityrsteking
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Bland ingrediensene til røren, tilsett 1 egg av gangen. Ha i ost og paprikapulver til slutt. Når ostebollene skal serveres, varmes oljen til 180-190 °C i en gryte, eller til en brødterning blir brun i oljen på 30 sekunder. Bruk en teskje til å lage en passe liten bolle av røren. Stek dem til de er gyllenbrune og sprø. Snu dem én gang under stekingen. Bollene flyter opp til overflaten når de er ferdige. La de renne godt av på kjøkkenpapir. Server bollene med salsa eller sweet chili saus.