Lett & frisk ostekake
INGREDIENSER
Bunn:
200 g havrekjeks
100 g smør
1 ts kanel
Fyll:
250 g TINE Kremgo' Naturell
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 pk sitrongelé
1 dl kokende vann
1 sitron - skallet, godt vasket og tørket
Pynt:
Kandisert sitronskall
SLIK GJØR DU
Knus kjeksen og brun den lett sammen med kanel og smør. Legg kjeksmassen i bunnen på en rund kakeform og sett den kjølig.
Visp fløten luftig og bland den med kremosten. Løs opp geleen i kokende vann og la det kjølne før det blandes inn i kremen. Tilsett litt revet sitronskall og bland godt. Hell røren over kjeksbunnen og sett kaken kjølig i to timer.
Bruk en ostehøvel og høvle av det ytterste av sitronen. Kok opp sukker og 1 ss vann til en tykk sirup. Legg sitronstrimlene nedi og la de ligge til de er myke. Ta dem opp med en stekepinsett eller gaffel. Dypp i strøsukker og la de tørke på et bakepapir. Brukes som pynt på kaken.