Sufflé

35 min
4 porsjoner
En enkel og anvendelig Sufflé med Snøfrisk. Med noe søtt på toppen, som solbærsyltetøy, blir dette en god, litt syrlig og ikke altfor søt dessert.

INGREDIENSER

3 egg 
25 g smør + smør til pensling
2 ss hvetemel
1 dl melk
80 g Snøfrisk naturell
Strøkavring (valgfritt)
Solbærsyltetøy

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 180-200 °C. Skill eggeplommer og eggehviter. 

Lag en tykk «saus» av smør, mel og melk. Dette gjøres ved å smelte smøret i en kjele på lav varme, tilsette hvetemel (til en grøtete masse) og spe med melk mens det koker forsiktig opp. Visp godt underveis. Ta kjelen av varmen, rør inn Snøfrisk og pisk inn eggeplommene til en glatt masse.

Stivpisk eggehvitene. Rør inn to toppede spiseskjeer av den stivpiskede eggehviten i røren. Bland så inn, med en slikkepott, forsiktig men raskt, resten av eggehviten.  

Pensle med smør fire små cocotteformer eller kaffekopper. Benytt gjerne strøkavring langs kantene av formen for å være sikker på at suffleen ikke fester seg. Fyll formene til 1 cm fra kanten. For best resultat anbefaler vi å steke suffleene i vannbad. Fyll en ildfast from med 1-2 cm varmt vann. Plasser de små formene oppi og stek på nederste rille på 180-200 °C i 10-15 minutter. 

Server med solbærsyltetøy eller annet godt syltetøy. 

TIPS

Her kommer noen ekstra TIPS for å lykkes med sufflé: 

  • Bruk romtempererte egg.
  • Bruk ørlite salt i eggehvitene for å få den ekstra fast.
  • For å få stiv eggehvite er det viktig at man kun pisker eggehviter. Ikke noe av eggeplommene må kommer med. Bollen du pisker eggehvitene i må være ren og tørr. 
  • Skille eggene, ett og ett av gangen, i egen skål. Dersom plommen skulle sprekke er det bare én eggehvite som går til spille. 
  • Rør inn noen spiseskjeer av den stivpiskede eggehviten i røren før resten tilsettes. Dette forbereder "røren" på eggehviten som skal blandes inn.
  • Vær forsiktig når du blander inn eggehviten i røren så du ikke mister luftigheten i eggehviten - det er nemlig her hemmeligheten til en god sufflé ligger … 

Lykke til!