Ovnsbakt torsk med tomater og oliven

30 min
4 porsjoner
Torsk bak i ovnen er en perfekt måte å tilbrede fisk på. Denne oppskriften får frem det beste i alle de gode råvarene.

INGREDIENSER

800 g torsk delt i 4 fileter
125 g Michelangelo Mozzarella, skivet
24 stk (ca) cherrytomater
16 stk oliven uten kjerne, hakket
2 hvitløks båter, hakket
Saften av 1/2 sitron
4 skiver landbrød
Smør
Olivenolje
Salt og pepper
Friske urter til garnityr

SLIK GJØR DU

Forvarm stekovnen til 180 grader °C. Smør bunnen av en ildfast form med litt smør eller olivenolje.

Legg fiskestykkene med Michelangelo Mozzarella over i formen. Legg cherrytomater og oliven på siden av fisken og fordel litt olje over. Drypp sitronsaften over og krydre med salt og pepper.  

Plasser formen midt i ovnen og bak i ca. 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskefileten.

Bre godt med smør på begge sider av brødskivene og stek de gylne på hver side.

Anrett den varme fisken og grønnsakene på en tallerken med det pannestekte brødet på siden. Klipp over friske urter.

Retten serveres varm med kjærlighet!