Pull-apart-brød

30 min
6 porsjoner
Dette er en sosial rett som man aldri blir lei av. Racletteost er skapt for å smeltes og denne oppskriften er skapt for å deles.

INGREDIENSER

1 landbrød, medium stort
400 g Raclette le Rustique, biter/strimler
200 g smør
4 fedd hvitløk
2 never urter bladpersille, rosmarin, timian
aluminiumsfolie

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 220 grader. Skjær brødet i skiver på tvers uten å skjære helt igjennom. Skjær så brødet på tvers igjen slik at det dannes kuber/rektangler ned i brødet. La brødet henge sammen i bunnen. Fyll alle sprekkene i brødet med racletteost biter og strimler. 

Smelt smør, finhakk hvitløk og urter, og bland sammen. Pensle brødet med urtesmøret og hell resten jevnt over til slutt. Plasser brødet i en ildfast form, på et stekbrett eller med litt aluminiumsfolie rundt bunnen av brødet, og stek på midterste rille. La brødet steke i 15-20 minutter til osten har smeltet godt og brødet har trukket til seg urtesmøret. Dersom brødet blir for raskt stekt kan man legge på litt aluminiumsfolie på toppen av brødet mot slutten av steketiden. 

Serveres varmt. Løft opp biter med ferdig pull apart-brød og del med noen du er glad i.

TIPS

Dette brødet er også supert å ha med på tur og kan stekes både på grill og på et bål. Pakk da brødet inn i to lag med aluminiumsfolie og legg på grillen eller ved sidene av eller oppå glørne på bålet.