Reinsdyrstek med Selbu Blå saus og ovnstekte poteter
Her har vi tatt den klassiske reinsdyrsteken og kombinert den med Selbu Blå - en blåmuggost av topp kvalitet som er spesielt utviklet for norske ganer.
INGREDIENSER
1,5 kilo reinsdyrstek
100 g Selbu Blå
2 ss Tine smør
1/2 kilo poteter i båter
1 sjalottløk, finhakket
2 dl Crème Fraîche
1 ts sukkerkulør
SLIK GJØR DU
Varm ovnen til 200°C. Gni steken godt inn med salt og pepper. Smelt smøret i en panne og brun steken på alle sider. Ha steken i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett steken i ovnen og la den stå i ca 1 time. Når steketermometeret viser 60°C er steken litt rosa i midten og ved 70°C er den gjennomstekt.
Når det er 20 minutter igjen av steketiden legges potetene i formen.
res sjalottløk myk i smør og ha i osten. La den smelte og rør i Crème Frâiche. Ha i litt sukkerkulør slik at du får en fin brunfarge. Synes du sausen er for sterk, kan du ha i litt mer Crème Frâiche.