Squashlapper med blåmuggost

30 min
4 porsjoner
Hva med en grønnere frokost? Prøv disse herlige squashlappene toppet med Selbu Små Blå for en smakfull start på dagen.

INGREDIENSER

2 squash
2 sjalottløk
1 rød chili
En håndfull frisk kruspersille
1 egg
3 ss mandelmel
Salt og pepper
Nøytral olje til steking 

SLIK GJØR DU

Grovrasp squashen med et rivjern. Ha den over i et dørslag og la det renne av seg i 15–20 minutter. Press deretter ut all væsken. Ta gjerne små porsjoner av gangen og klem godt med begge hender. Finhakk sjalottløken. Del chilien i to, skrap ut frøene og hakk den i små biter. Finhakk persillen, og bland alt godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg og mandelmelet. Bland alt godt sammen og salte og pepre etter smak. Form små baller av røren med hendene, og legg dem forsiktig i en varm panne med litt ghee eller olje. Klem dem litt flate, og stek i 2–3 minutter på hver side eller til de er gylne.

Topp squashlappene med Selbu Små Blå før serving.

TIPS

Melet gjør det enklere å forme squaslappene, men det går fint an å lage dem uten mel også.