Sjokolade- og peanøttkjeks

40 min
8 porsjoner
Kjeksen for de som elsker kombinasjonen salt og søtt. Sjokolade- og peanøttkjeksene med salte peanøtter og søt melkesjokolade er bare utrolig godt!

INGREDIENSER

100 g smør, romtemperert
125 g Snøfrisk naturell
125 g sukker 
100 g brunt sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
160 g hvetemel
100 g havregryn
100 g salte peanøtter, hakket
100 g lys sjokolade, hakket
Peanøtter til pynt

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pisk smør, Snøfrisk og sukker luftig. Rør sammen eggene og bland dette forsiktig, litt og litt, inn i smør, Snøfrisk og sukker blandingen.  Tilsett mel, havregryn, vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Ha til slutt i hakkede peanøtter og sjokolade, og bland godt sammen. Bruk en is-skje og form kuler av deig, omtrent på størrelse med små golfballer. Legg deigkulene på en plate med bakepapir og trykke dem nesten flate med en skje. Pass på å ikke legge for mange på hver bakeplate da de flyter utover. Legg omtrent seks kjeks på hvert brett. Trykk noen ekstra peanøtter ned i deigen. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl noen minutter på platen og ha deretter over på rist. Oppskriften rekker til ca. 16 store kjeks.

Sjokolade- og peanøttkjeks er utviklet i samarbeid med bloggen [Kjøkkentjeneste] http://kjoekkentjeneste.blogspot.no/

TIPS

Når du baker småkaker og kjeks kan du godt erstatte litt av smøret med Snøfrisk naturell da blir baksten en ny smaksopplevelse og får en mykere konsistens.