Solbærchutney og Eplechutney

30 min
1 porsjoner
Her er oppskrifter på nydelig tilbehør til Kvitlin.

INGREDIENSER

til Solbærchutney

300 g solbær

1/2 finhakket rødløk

2 ss vann

1 ts hvitvinseddik

2 ts sukker

 

til Eplecutney

2 epler

1 vaniljestang

3 ss vann

1 ss honning

1 ts kanel

SLIK GJØR DU

Bland sammen med alle ingrediensene til solbærchutney i en kasserolle.

Kok i ca. 10-15 min, til vannet forsvinner under forsiktig omrøring.

Smak til med litt salt og sitron til slutt. Sett i en skål og avkjøl.

 

Del eplene i små biter med skallet på. Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.

Kok opp eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning i ca. 15-20 min under forsiktig omrøring. 

Smak til med kanel til slutt. Sett i en skål og avkjøl.

 

Servér chutney sammen med noen gode biter Kvitlin, spekepløse, knekkebrød og flatbrød.

 

TIPS

Dette tilbehøret passer godt til Kvitlin servert som tapas alene eller sammen med spekemat.