Solbærchutney og Eplechutney
INGREDIENSER
til Solbærchutney
300 g solbær
1/2 finhakket rødløk
2 ss vann
1 ts hvitvinseddik
2 ts sukker
til Eplecutney
2 epler
1 vaniljestang
3 ss vann
1 ss honning
1 ts kanel
SLIK GJØR DU
Bland sammen med alle ingrediensene til solbærchutney i en kasserolle.
Kok i ca. 10-15 min, til vannet forsvinner under forsiktig omrøring.
Smak til med litt salt og sitron til slutt. Sett i en skål og avkjøl.
Del eplene i små biter med skallet på. Skjær vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
Kok opp eplebiter, vann, vaniljefrøene og honning i ca. 15-20 min under forsiktig omrøring.
Smak til med kanel til slutt. Sett i en skål og avkjøl.
Servér chutney sammen med noen gode biter Kvitlin, spekepløse, knekkebrød og flatbrød.
TIPS
Dette tilbehøret passer godt til Kvitlin servert som tapas alene eller sammen med spekemat.