Ostekake
INGREDIENSER
Bunn:
8 stk Bixitkjeks
50 g smør
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 pk Snøfrisk naturell
3-4 ss sukker
300 g blåbær, frosne (Tines, la renne av)
Topping:
1 beger blåbær
1 beger bringebær
2 dl mandler, grovhakket eller skivede (kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Dekk bunnen på en liten paiform eller et annet pent fat med kant. Pisk kremen stiv sammen med vaniljesukker. Rør sammen Snøfrisk kremost og sukker til en glatt masse og bland dette inn i kremen. Rør forsiktig inn blåbærene og fordel over kjeksbunnen. Ønsker du en søtere ostekake kan blåbærene sukres med 1 ss sukker før de blandes i ostemassen.
Ha på rikelig med friske bær på toppen og strø mandler over.
Kan spises umiddelbart eller stå kjølig i noen timer. Hvis kaken skal stå, anbefales det å legge på de friske bærene rett før servering.
TIPS
Bytter man ut kjeksen med glutenfrie kjeks er kaken også fin for glutenallergikere. Og hvis du benytter kornmo-kjeks i bunnen og byttet ut sukkeret med tagatesse så er dette også en kake for diabetikere.