Asparges med spekeskinke og brie

15 min
4 porsjoner
Grillet asparges med spekeskinke og Dovre Ysteri Brie - en deilig forrett eller tilbehør til grillmaten.

INGREDIENSER

Ca. 12 asparges
Ca. 12 skiver med spekeskinke, gjerne Parma- eller Serranoskinke
Skiver med Dovre Ysteri Brie
Grovmalt pepper
Litt olje

SLIK GJØR DU

Knekk av den nederste delen i bunnen av aspargesen. Den har en hard konsistens, og bør knekke av seg selv der stilken begynner å være spiselig og mør. Kok aspargesene i ca. 3 min. Lag bunter av ca. 3 asparges og pakk dem inn i tynne skiver av spekeskinke (gjerne Parma- eller Serranoskinke). Drypp litt olivenolje over aspargesbuntene, og krydre med grovmalt pepper. Du kan enten steke dem i ovnen på 225º C i ca. 10 min, eller steke dem på grillen. Når det gjenstår ca. 3 min. legger du på brieskivene, slik at osten smelter.