Avocado Toast
INGREDIENSER
50 g Gamalost frå Vik® i tynne smale skiver
I stk moden Avocado
2 stk grovbrød
2 stk egg
1/4 liten chili – finhakket
½ lime – saften av
½ hvitløk, presset
1 ss meierismør
Litt salt
Krydder Chili Explotion
SLIK GJØR DU
Legg gamalostskivene på et bakepapir og rist i ovn på 200 grader i ca. 10 min eller til de har blitt sprø, avkjøl. De kan minne litt om en baconskive. Kok eggene (smilende egg ca. 7 minutter), skrell og del i to på «langs» - legg til siden. Skrell og mos avokadoen i skål. Bland avocadomosen med limesaft, presset hvitløk og smak til med hakket chili og litt salt.
Smør brødskiven med meierismør på begge sider og rist i ovnen. Fordel avocadomosen på brødet, legg på egg og gamalostskiver. Server med en klype Chili Explotion krydder over.
TIPS
Vil du ha mer smak? Bruk mer gammelost og chili over.