Bakt sellerirot med Selbu Blå

50 min
4 porsjoner
Rydd plass til en ny favoritt i sjangeren helgesnacks! Bakt sellerirot med spinat og Selbu Blå Kraftig - en smaksbombe du kommer til å elske.

INGREDIENSER

1 hel sellerirot
2-3 ss olivenolje
Maldonsalt og pepper
100 g babyspinat
1 dl hasselnøtter
2-3 ss smør til steking
100 g champignon eller annen sopp
1 liten rødløk
150 g (1 pakke) Selbu Blå Kraftig

SLIK GJØR DU

Sett stekovnen på 220º C. Børst selleriroten ren, og skjær den i ca. 1 cm tykke skiver. Pensle begge sider med olivenolje, legg skivene på en stekeplate med bakepapir og strø på rikelig med maldonsalt. Bakes i ovnen til den er gyldenbrun og myk, ca. 45 minutter. Del soppen i skiver eller båter, stek den i smør og krydre med salt og pepper. Rist nøttene raskt i en tørr, varm panne og grovhakk dem. Skjær rødløken i tynne skiver og bland løk, spinat, sopp og hasselnøtter i en skål. Anrett den bakte selleriroten på tallerken med den lune salaten, rause biter av Selbu Blå Kraftig og noen dråper olivenolje.