Parmesanchips med Selbu Blå
INGREDIENSER
Parmesanchips:
4 dl/ca. 100 g finrevet Michelangelo Parmigiano Reggiano
2 dl finrevet Jarlsberg
Fikenmarmelade:
250 g tørkede fikner
2 1/2 dl Sunniva Original Appelsinjuice
1 vaniljestang
2 ss sukker
Til servering:
Selbu Blå
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir. Finriv osten og bland den godt. Bruk ca. halvparten av den revede osten og legg små hauger, ca. 3 cm i diameter, utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Legg over ett nytt lag med revet ost og stek i 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
Skjær fikener i fire deler og fjern stilken. Ha dem i en liten gryte sammen med appelsinjuice. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i gryten, kok opp og la det småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker for tørr. Fjern vaniljestangen, kjør marmeladen glatt med en stavmikser, og avkjøl den på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Selbu Blå på toppen.