Brie smørbrød med bacon og ruccolapesto
INGREDIENSER
4 store skive loff
300 g Dovre Ysteri Brie pepper, skiver
2 pakker ruccola
8 stk bacon skiver
1 pakke pinjekjerner (ca. 40 g)
100 g Michelangelo parmesan, revet
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 dl rapsolje
1 sitron
granskudd (kan sløyfes)
salt og pepper
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 grader.
Toast brødet i en stekepanne med smør og ett delt hvitløksfedd. Legg brie på ferdig toastet brød, og varm i stekeovnen til osten har smeltet.
Stek bacon.
Rist pinjekjerner i en stekepanne. Ha en pakke ruccola, pinjekjerner og rapsolje, parmesan i en mikser. Kjør godt sammen. Smak til med granskudd, salt, pepper og sitron.
Anrett ostesmørbrødet med ruccola oppå den smeltede brieen, legg på bacon og avslutt med pesto og litt revet parmesan. Skvis over litt sitronsaft. Og på litt grovt revet pepper til slutt.
(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Chris Hansen og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)