Fondantpotet med snøfriskkrem og fikenkompott

45 min
2 porsjoner
Denne fantastisk gode fondantpoteten med Snøfriskkrem og fikenkompott er supert tilbehør til kjøtt eller en egen MasterChef rett i seg selv.

INGREDIENSER

2 bakepoteter

Kraft
1 løk
1 gulrot
4 grove skiver pepperrot
3 dl vann
4 ss soyasaus
2 laubærblad
2 ss smør
3 fedd hvitløk
2 champignoner

Ostekrem
125 g Snøfrisk kantarell eller Snøfrisk naturell
50 g Kvitlin geitost, i biter (kan sløyfes)
2 store kvaster timian 

1 neve ruccola

1 neve macademia nøtter knust i små biter
1 ts kanel
1 ts brunt sukker

Fikenkompott
8-10 tørkede fiken, biter
2 dl eplejuice
1 dl kraft

SLIK GJØR DU

Skiv bakepoteten i tykke skiver på ca 2 cm og stikk ut med runde utstikkere. Stek potetene i smør, hvitløk og litt timian til de får en fin stekeskorpe. 

Lag kraft av alle ingrediensene i en panne og la det stå på koke på mendium høy varme i ca. 20 minutter til kraften har fått godt med smak. Tilsett så i potetpanna og kok forsiktig. 

Pisk krem av kremost, hvitløk og litt timian. Smak til med salt og pepper.

Lag syltetøy med tørkede fikener, eplejuice og kraft. La det koke inn på medium varme.

Kutt macademianøttene i grove biter og legg de over på en bakepapirkledd panne med brunt sukker og kanel. Stek i ovnen på 220 grader i 5 min.

Anrett i stabler med skiver av fondant potet, ruccola, potet, ostekrem, potet, fikensyletøy og ristede macademia nøtter.

 

(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Silje Sandberg og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)