Fondantpotet med snøfriskkrem og fikenkompott
INGREDIENSER
2 bakepoteter
Kraft
1 løk
1 gulrot
4 grove skiver pepperrot
3 dl vann
4 ss soyasaus
2 laubærblad
2 ss smør
3 fedd hvitløk
2 champignoner
Ostekrem
125 g Snøfrisk kantarell eller Snøfrisk naturell
50 g Kvitlin geitost, i biter (kan sløyfes)
2 store kvaster timian
1 neve ruccola
1 neve macademia nøtter knust i små biter
1 ts kanel
1 ts brunt sukker
Fikenkompott
8-10 tørkede fiken, biter
2 dl eplejuice
1 dl kraft
SLIK GJØR DU
Skiv bakepoteten i tykke skiver på ca 2 cm og stikk ut med runde utstikkere. Stek potetene i smør, hvitløk og litt timian til de får en fin stekeskorpe.
Lag kraft av alle ingrediensene i en panne og la det stå på koke på mendium høy varme i ca. 20 minutter til kraften har fått godt med smak. Tilsett så i potetpanna og kok forsiktig.
Pisk krem av kremost, hvitløk og litt timian. Smak til med salt og pepper.
Lag syltetøy med tørkede fikener, eplejuice og kraft. La det koke inn på medium varme.
Kutt macademianøttene i grove biter og legg de over på en bakepapirkledd panne med brunt sukker og kanel. Stek i ovnen på 220 grader i 5 min.
Anrett i stabler med skiver av fondant potet, ruccola, potet, ostekrem, potet, fikensyletøy og ristede macademia nøtter.
(Oppskriften er utviklet av MasterChef deltager Silje Sandberg og gjengitt med tillatelse fra MasterChef Norge ved Discovery Networks Norway 2020)