Fylte tomater med Gran Biraghi

40 min
8 porsjoner
Et elegant og godt innslag på tapas- eller festbordet.

INGREDIENSER

8 store, modne tomater

7 ss extra virgin olivenolje

2 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, knust

120 g friske brødsmuler

8 ansjosfileter i olje, avsilt og hakket

4 ss svarte oliven, steinfrie og hakket

2 ss hakket frisk bladpersille

1 ss hakket frisk oregano

1 revet Gran Biraghi

SLIK GJØR DU

Skjær et tynt lokk av tomatene og ta ut innholdet. Snu tomatene opp ned, og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Varm 6 ss av olivenoljen i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, og stek over svak varme i 5 minutter til løken er myk. Rør av og til. Ta pannen ut av varmen, og rør inn brødsmuler, ansjos, oliven og urter. Smak til med salt og pepper.

Fyll tomatskallene med brødblandingen. Sett tomatene i en ildfast form. Dryss med revet Gran Biraghi og hell over resten av oliven-oljen.

Stek tomatene i forvarmet stekeovn ved 180° C i 20-25 minutter.

Retten kan serveres varm eller kald.

TIPS

Hvis du ønsker kan du erstatt Gran Biraghi med parmesan eller en Grana Padano.