Brødpinner med rød og grønn pesto

40 min
4 porsjoner
Michelangelo brødpinner dyppet i pesto smaker nydelig når høstmørket kommer snikende.

INGREDIENSER

Til ca. 20 stk. brødpinner
4  plater butterdeig
100 g Michelangelo parmesan, revet
1  egg, sammenpisket
Sesamfrø
Valmuefrø
Salt og pepper

Til grønn pesto
1 potte frisk basilikum
2 ss pinjekjerner
1 hvitløksbåt
ca. 1 dl olivenolje
50 g parmesan, revet
Salt og pepper

Til rød pesto
150 g soltørkede tomater i olje
50 g parmesan, revet
50 g pinjekjerner
2 hvitløksbåter
½ potte frisk basilikum
1½ dl olivenolje

SLIK GJØR DU

Til brødpinner
Varm ovnen til 200°C. Kjevle ut butterdeigplatene
til dobbelt størrelse. Skjær platene i 3 cm brede
strimler. Snurr strimlene og legg de på en stekeplate dekket med bakepapir. 
Pensle med sammenpisket egg. Dryss over revet ost, sesamfrø og 
valmuefrø. Stek i ca. 5 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøles på rist.
Smak til med salt og pepper.

Til grønn pesto
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en 
food-processor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.  Rør inn parmesanen 
og smak til med salt og pepper. 

Til rød pesto
Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne og avkjøl på tørkepapir.
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen.
Tilsett oljen litt etter litt og kjør blandingen til den får en smidig 
konsistens.

TIPS

Pesto kan lages på forhånd og oppbevares i et tett glass i minst en uke.