Gresskarsuppe med Selbu Blå

60 min
4 porsjoner
Ikke kast innmaten til gresskarlyktene! Lag heller denne deilige gresskarsuppen toppet med Selbu Blå.

INGREDIENSER

1 gresskar
1 gul løk
3 gulrøtter
2 poteter
3 ss TINE Meierismør
1 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
1 l grønnsaksbuljong
1 1/2 dl TINE Kremfløte
Salt og pepper

Til servering:
4 ss gresskarkjerner
Selbu Blå
TINE Lettrømme
Brød og smør

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 200 °C. Fjern skallet og kjernen på gresskaret og del i biter. Skrell og del løk, gulrot og potet i biter. Ha alt i en ildfast form med smør, og bak det i ovnen i ca. 40 minutter. Vend et par ganger underveis. Ha alt over i en stor kjele, og rør inn gurkemeie, spisskummen og buljong. Kok opp og la småkoke i 5 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og spe på med fløte. Smak til med salt og pepper. Rist gresskarkjerner i en varm stekepanne med smør til de "popper". Dryss over den varme suppen før servering, sammen med biter av Selbu Blå. Server gjerne litt rømme og brød med smør.