Krustade med camembert-krem

60 min
4 porsjoner
Vil du imponede gjestene? Da foreslår vi krustade med camembert-krem. Oppskriften er utviklet av Jimmy Øien, kjøkkensjef hos restaurant Rest.

INGREDIENSER

Ostekrem:
60 g smør
60 g hvetemel
500 g melk
150 g Dovre Ysteri Camenbert
Litt salt
Litt pepper

Krustade:
125 g hvetemel
2 egg
200 g vann
½ ts sukker
1 ss olivenolje

SLIK GJØR DU

Ostekrem: Smelt smøret i en kjele, tilsett mel og rør det helt ut i smøret. Tilsett deretter melken og kok opp under omrøring. Når den har kokt tilsetter du en hel camembert i biter. Rør inn og kjør gjerne med en stavmixer for jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Ostekremen kan du tilsette hva som helst av kjøttrester, kokt skinke, salami eller hva enn du måtte ønske.

Krustade: Røren blandes klumpfri med visp eller kjøkkenmaskin. Varm opp olje til 180-200 grader. Varm krustadejernet i olje til jernet er samme temperatur som oljen. Dypp det varme jernet i røren og friter i oljen i ca 30 sekunder.

Saltet plomme:
Legg plommer på salt i vakuum eller i boks i ca. 3 måneder på kjøl.

Server krustadene fylt med ostekrem og toppet med spekeskinke og saltet plomme.

Her kan du se en film med fremgangsmåte og serveringstips.

TIPS

Har du ikke krustadejern kan du se etter det på loppemarkeder eller i bruktbutikker.