Løksuppe

60 min
4 porsjoner
Ingenting er vel mer fransk enn en tradisjonell løksupppe. Har du ikke laget det på en stund er det kanskje på tide…

INGREDIENSER

8 stk gule løk
3 ss smør
3 fedd hvitløk
2 ts timian, finhakket eller tørket
1 l kyllingbuljong
2 dl hvitvin eller eplejuice
3 stk laurbærblad
1 ts salt 
1 ts pepper
4 skriver spiralloff eller annet lyst brød
4-8 skiver Raclette le Rustique

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 250 grader. 

Rens og skjær løken i tynne skiver. Stek løken i smør i en kasserolle på lav varme i ca. 10 minutter til løken har blitt blank men ikke brun. Finhakk hvitløk og timian, og tilsett i kasserollen sammen med kyllingbuljong, hvitvin, laurbærblad, salt og pepper. Kok opp og la suppen småkoke på lav varme i 30 minutter.

Ha suppen over i ildfaste serveringsskåler og legg en loffskive på toppen. Legg på rikelig med Racletteost på loffskiven. Sett løksuppene inn i stekeovnen på midterste eller øverste rille og gratiner løksuppen til osten er gyllen i 5-10 minutter.