Muffins med ost og løk

50 min
1 porsjoner
Sveitser i muffins er den beste kosematen.

INGREDIENSER

6 1/2 dl hvetemel

3 1/2 dl fin sammalt hvete

3 ts bakepulver

1 ts salt

3 egg

1 1/2 dl vann

1 1/2 dl yoghurt naturell

1 dl smeltet smør

8 soltørkede tomater

10 sorte oliven

5 ss hakket rødløk

1 ss tørket timian

200 g Vellagret Sveitser, revet

 

Fyll:

1 egg

2 dl yoghurt naturell

1 ss tomatpuré

100 g Vellagret Sveitser, revet

1/2 rødløk, finhakket

4 soltørkede tomater, finhakket

5 sorte oliven, finhakket

SLIK GJØR DU

Finhakk soltørkede tomater, oliven og rødløk i en food processor. Bland i mel, bakepulver, salt, sammenpisket egg, vann, yoghurt og smeltet smør til en deig. Bland ingrediensene til fyllet for seg.

Hold igjen litt revet ost, tomat og løk, for å strø det på toppen.

Fordel deigen i muffinsformene - det blir ca 12 stykker.  Gjør en fordypning i deigen med en spiseskje og fordel i fyllet. Stek muffinsene på 180°C i ca. 30 minutter.

TIPS

Server de lune til salat og til suppe eller alene med smør.