Muffins med ost og løk
INGREDIENSER
6 1/2 dl hvetemel
3 1/2 dl fin sammalt hvete
3 ts bakepulver
1 ts salt
3 egg
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl yoghurt naturell
1 dl smeltet smør
8 soltørkede tomater
10 sorte oliven
5 ss hakket rødløk
1 ss tørket timian
200 g Vellagret Sveitser, revet
Fyll:
1 egg
2 dl yoghurt naturell
1 ss tomatpuré
100 g Vellagret Sveitser, revet
1/2 rødløk, finhakket
4 soltørkede tomater, finhakket
5 sorte oliven, finhakket
SLIK GJØR DU
Finhakk soltørkede tomater, oliven og rødløk i en food processor. Bland i mel, bakepulver, salt, sammenpisket egg, vann, yoghurt og smeltet smør til en deig. Bland ingrediensene til fyllet for seg.
Hold igjen litt revet ost, tomat og løk, for å strø det på toppen.
Fordel deigen i muffinsformene - det blir ca 12 stykker. Gjør en fordypning i deigen med en spiseskje og fordel i fyllet. Stek muffinsene på 180°C i ca. 30 minutter.
TIPS
Server de lune til salat og til suppe eller alene med smør.